Citroen C3

Att köpa ny bil är som en djungel om man inte är bilkunnig. Ett tips är att läsa recensioner i olika tidningar. Följande recension lästa jag i GP om Citroën C3:

Citroën är kända för att göra komfortabla bilar även i mindre format. Den lilla bilen C3 är inte bara komfortabel och kul att köra, den bjuder också på mycket mer kvalitetskänsla än tidigare modeller. Tyvärr fick den bara fyra stjärnor i Euro Ncap. Om man blir orolig över att den bara fick fyra stjärnor behöver man i alla fall inte oroa sig för mycket. Bilen har antisladdsystem vilket är standard på svenska bilar men det är extrautrustning i andra delar i Europa. Det var därför den sista stjärnan saknades i Euro Ncap. Nackskyddet är tyvärr dåligt så C3:an är inte så bra att sitta i om man blir påkörd bakifrån.

I övrigt är det en en väldigt komfortabel bil. Man sitter mycket skönt i framsätet men baksätet är inte gjort för storvuxna. Bilen är kul att köra och går att få med 90 hästar eller 120 hästar. Dieseln med 90 hästar är ett bra miljöval som drar 0,38 liter milen.

Bilens runda kaross är lik föregångaren men C3:an är en ny bil som är en decimeter längre och en halv centimeter bredare är förra årets modell men axelavståndet är mer eller mindre det samma. Bilens matchvikt är också i stort sätt samma som fjolårsmodellen men kvalitetskänslan är klart förbättrad.

Den gigantiska vindrutan kanske är det mest iögonfallande. Rutan fortsätter över nästan halva taket och ger härligt ljus i kupén. Man kan också dra för ett extra innertak som ger solskydd ifall solen gassar på för mycket. Det är en härlig modell från Citroen!


Comments

 1. Quote

  For having lived and worked, these folks built the lives of others, and also the good success span the planet, bringing
  opportunity and blessing foor untold numbers of disadvantaged people.

  This willl behave as proof and even though yyou did not witness itt firsthand, fortunhately that you simply
  still be given a confirmation in the shredding of your respective documents.
  The programmers are able to use lityle tweaks
  to help you your computer do greater than yyou
  ever thought it might do.

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.