Divansoffa – fördelar och nackdelar

Jag funderar på att skaffa en sådan där divansoffa till mitt vardagsrum. De verkar vara väldigt populära nuförtiden, för de syns ständigt i olika möbelkataloger och så gott som alla mina vänner äger en divansoffa. Men nu ska ni inte tro att jag vill ha en divansoffa bara för att det är modernt, utan helt enkelt för att de ser så snygga och eleganta ut. Dessutom är dessa soffor otroligt rymliga och bekväma – det går att både sitta och ligga i dem utan några problem. Tänk att få sträcka ut benen i soffan efter en lång och tung dag på jobbet… Idag finns det dessutom så många olika divansoffor i olika storlekar, modeller och material att så gott som alla säkert kan hitta en divansoffa som passar den egna stilen och den egna plånboken. Divansoffor passar bra i nästan alla hem oavsett vilken inredningsstil man har tycker jag, just därför för att de finns i så många olika stilar! En del går till att med dra ut och göra till bäddsoffor, vilket ju gör dem ännu mer praktiska. Om man ska hitta något negativt att säga om divansoffor så är det väl kanske att de tar upp mer plats än en vanlig enkel soffa om man har ont om utrymme, men nuförtiden finns det även väldigt små divansoffor som passar bra in i små vardagsrum.

Jag hittade en kul grej på nätet om vilken sofftyp som passar bäst beroende på ens egen livsstil. Lite kul, men det stämmer nog. Soffan är ju en så central möbel i vår vardag att det lönar sig att välja den utgående från ens egna behov och användningssätt, och dessa kan ju skilja sig ganska mycket åt om man t.ex. jämför en småbarnsfamilj och ett pensionärspar!


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.