En växande marknad

Det är många barn och ungdomar runt om i Sverige som idag får hjälp med läxhjälp. Det finns flera privata företag som erbjuder läxhjälp och sedan ett par månader tillbaka är läxhjälp med privatlärare även avdragsgillt med RUT-avdrag.
Vilka är det då som nyttjar läxhjälpen? Det är främst två grupper som är de typiska läxhjälpskunderna. De barn och ungdomar som har bra resultat i skolan men som vill ha extra hjälp inför prov så som nationella prov eller som vill höja sina betyg i vissa ämnen. Det är också många barn och ungdomar som är på gränsen till godkänt och som behöver lite extra hjälp för att klara godkänt som använder sig av läxhjälp.

Det har blivit vanligt att skolorna erbjuder elever läxhjälp men för vissa barn och ungdomar kan det vara svårt att hinna gå på dessa utsatta tider för läxhjälp, de kan ha svårt att koncentrera sig och istället behöva ha en privatlärare för att kunna koncentrera sig bättre.

Många nya kunder kommer från referenser, andra nöjda kunder, mammor och pappor som pratar med varandra när barnen eller ungdomarna sportar eller i andra samband när deras barn träffas. Sedan det blivit avdragsgillt med läxhjälp så har den privata marknaden för läxhjälp ökat. Det finns flera företag som erbjuder privatlärare och läxhjälp runt om i Sverige. Störst är företagen i Stockholm, Göteborg och Malmö men vissa företag erbjuder också läxhjälp i mindre orter.

Läs mer om läxhjälp, organisationer som erbjuder läxhjälp och företag som erbjuder läxhjälp i Sydsvenskan.


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.