Jägarexamen – vad ska jag förvänta mig?

För att kunna jaga krävs det ett bevis på att man vet vad man sysslar med – en jägarexamen. Examen innehåller en utbildning där man får lära sig samtliga delar av vad som ingår i jakt, olika djur och naturen. För att man ska kunna ha ett jaktvapen måste man sedan mitten av 80-talet uppvisa en jägarexamen.

En jägarexem är uppdelad i diverse oilka delar. Dels en teoretisk del för att sedan gå vidare i olika praktiska prov. De olika praktiska proven innefattar hagelgeväsprov samt grundprov – och högviltprov med kulgevär. Något att ta i beaktan är att om man endast önskar jaga med hagelgevär så behöver man endast det teoretiska provet och ovan nämnda praktiska provet för hagelgevär.

För alla er som går i tankarna att börja med denna underbara hobby kan se fram emot att många roliga, spännande och underbara dagar ute i naturen och många nya vänner. Självklart leder en jägarexamen även till en massa gott kött i frysen och en hel del motion.

För att uppleva det lilla extra kan en björnjakt verkligen rekommenderas. Ett stort mäktigt djur som får alla att prestera det där lilla extra. Gällande dessa mer speciella jakter får man löpande avvakta hur tillstånden ligger men det brukar vara ganska frekvent nämnt i media.

Avslutningsvis – ta en jägarexamen om du vill få en nyttig, spännande och mycket rolig hobby. Jakt är spännande året om och i olika delar av världen. Slarva inte igenom jägarexamen då upplevelsen av att jaga ligger i all kunskap man tar med sig om djuren och naturen i sin omgivning. När du gjort detta är det dags att börja hitta utrustning.


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.