Min egen blodtrycksmätare

Jag älskar sötsaker och är en riktig sockerråtta vilket gör att mitt blodsocker är som en slalomkurva och jag mår inte alltid särskilt bra. Jag skulle dessutom vilja gå ner ca 20 kilo. Så nu har jag börjat med en ny diet, det är en blandning mellan LCHF och 5:2 dieten. Man säger att blodsockret blir mycket mer stabilt och man tydligen mår superbra, plus att man kan gå ner några kilon på köpet. Jag har hittat en massa goda LCHF-recept på kostdoktorn.

Därför har jag faktiskt köpt mig en blodtrycksmätare och en blodsockermätare så att jag kan hålla koll på min blodsockerkurva. Jag var först lite skeptisk för jag trodde att blodsockermätare bara var för typ diabetiker och äldre människor, men det är tydligen många friska personer som använder sig av dem, bara för att se att blodsockret inte är för högt.

Ibland brukar till och med mina vänner fråga om jag kan mäta deras blodsocker. Jag känner mig nästan som en sjuksköterska till alla vänner och bekanta. Jag brukar även ibland låna ut blodsockermätaren till min bror. Han är väldigt intresserad av ämnet hälsa och tränar så ofta han hinner och kan. Han tycker det är så intressant att veta sin blodsockernivå så han till och med för dagbok över sina värden.


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.