Utbilda sig till frisör

För att passa som frisör bör du vara kreativ, tycka om att ta hand om människor och ha god fysik. Frisörer jobbar med olika hantverkstekniker som klippning, färgning, permanent, styling med mera. Som frisör bör du också ha vissa kunskaper i kemi. Frisöryrket är mindre lämpligt för personer med allergier eftersom man som frisör kommer i kontakt med en mängd olika kemikalier och metaller. Dessutom har händerna mycket kontakt med vatten.

Arbetsdagen kan vara tung, som frisör står man upp ungefär åtta timmar om dagen och under de timmarna så belastas rygg, axlar och benen. Frisören utför sitt jobb samtidigt som det är viktigt att hela lyssna på och bemöta både trevliga men också besvärliga kunder. En frisör måste ha hög social kompetens.

Det finns en stor efterfrågan på duktiga och behöriga frisörer i Sverige. För att bli en duktig frisör krävs en bra utbildning i form av grundutbildning men också färdigutbildning. På Frisörföretagarnas hemsidan kan du läsa mer om frisörutbildning och vilka olika väger du kan ta i ditt studieval för att bli utbildad frisör. Gick du inte frisörlinjen på gymnasiet är det inte försent, det finns många olika skolor runt om i Sverige. Som utbildad frisör finns det en mängd salonger runt om i Sverige dit man kan söka sig. Störst efterfrågan på frisörer är i de större städerna, till exempel finns det efterfrågan på duktig och utbildad personal i Stockholm. Ett bra tips till dig som vill bli frisör Stockholm är att hålla koll på olika forum men besök också Frisörföretagarnas hemsida där det finns många platsannonser.


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.